جلد اول کتاب حاوی نامه های نهرو است. این کتاب تصویری از کلیات حوادث مهم در هند و جهان را در هزار ساله اخیر به ویژه دویست سال پایانی آن مورد تحلیل و بررسی قرار داده است. سپس در جلد دوم وقایع اروپا قبل از جنگ اول جهانی و انقلاب فرانسه و انقلاب صنعتی انگلیس و پیامدهای آن بیان شده است. همچنین مولف گریزی نیز به دویست سال پیش از جنگ اول جهانی می زند و طی آن وقایع جهان را در قرن هجدهم و نوزدهم بررسی می کند و در فصلی مستقل به بیداری مردم هند و ایران می پردازد و رشد و تکوین مبارزات میهنی در ایران را تبیین می کند. جنگ های داخلی امریکا، دست درازی انگلیس به کشورها، رشد استعمار امریکا، زوال روسیه تزاری و وقوع انقلاب اکتبر در روسیه و جنگ های چین و ژاپن و بالاخره نقشه جدید اروپا از جمله سرفصل هایی است که در این کتاب عنوان شده است. در جلد سوم این اثر مولف به وقایع مهم جهان در قرن بیستم می پردازد و طی آن رویدادهایی چون جهان پس از جنگ اول، مبارزه ایرلند به خاطر جمهوری، ظهور کمال آتاتورک در ترکیه، نهضت گاندی در هند، نهضت فاشیسم در ایتالیا، اوضاع اقتصادی در جهان، انقلاب و ضدانقلاب در چین، اقدامات ژاپن، مشکلات شوروی، پیشرفت های علمی در جهان، مبارزه امریکا و انگلیس در رهبری دنیا و جنگ دوم جهانی را مورد تحلیل قرار می دهد.
جواهر لعل نهرو (زاده 14 نوامبر 1889 – درگذشته 27 مه 1964) از رهبران جنبش استقلال هند و کنگره ملی هند بود. همچنین وی یک تاریخدان بود او به عنوان اولین نخستوزیر هند پس از اعلام استقلال در 15 اوت 1947 (23 مرداد 1326) انتخاب شد. جواهر لعل نهرو 14 نوامبر 1889 برابر با 23 آبان 1268 به دنیا آمد و در 27 مه 1964 برابر با 6 خرداد 1343 درگذشت. وی از رهبران جنبش استقلال هند و کنگره ملی هند بود.
«پاندیت» (معلم) هم خوانده میشد. پدر او موتیلال نهرو و مادرش سواروپ رانی نام داشتند. موتیلال نهرو که خود وکیل و رهبری سیاسی بود در اللهآباد مردی ثروتمند بهشمار میرفت و به غیر از جواهر دارای سه دختر هم بود. جواهر که در بهترین مدارس هند تحصیل کرده بود به مدرسهٔ هارو، کالج ترینیتی آکسفورد و ایننر تمپل رفت تا پیش از ورود به سیاست در رشتهٔ حقوق تحصیل کند.
تا پیش از استقلال هند، نهرو مدت 10 سال از عمرش را (به گونهای نامنظم) در زندانهای استعماری گذراند. پس از نخستوزیری او با کمک افراد میهن دوستی چون سردار پاتل و دکتر آمبدکار توانست قوانین جدیدی را برای ساختاردهی مجدد به جامعهٔ هند تصویب کند که مهمترین آنها لغو نظام کاست بود. نهرو همراه با احمد سوکارنو، مارشال تیتو و جمال عبدالناصر از پایهگذاران جنبش عدم تعهد بهشمار میرود.
جواهر در سال 1916 (1294) با کمالا نهرو ازدواج کرد. او در هنگام ازدواجش در 8 فوریه 1916 (18 بهمن 1294) 26 سال داشت و وکیل کاملی شده بود که در بریتانیا تحصیل کرده بود. کمالا از خانوادهٔ مشهور کشمیری ساکن در دهلی بود که در کار بازرگانی بودند.
جواهرخوانی
نسخه صوتی گزیدهای از کتاب نگاهی به تاریخ جهان اثر جواهر لعل نهرو
قسمت اول - درس تاریخ
گوینده: اسماعیل باستانی موسیقی: محمد رسولپور مدیر هنری: امیرحسین سیدآقایی
1200000تومان قیمت کتاب نگاهی به تاریخ جهان به قلم جواهر لعل نهرو است.
• ثبت دیدگاه
• دیدگاه کاربران